Sushi take away

Hvis du er sulten efter sushi, så er du kommet til det helt rigtige sted. Hos Room Service finder du nogle af Københavns bedste og mest eksklusive sushi restauranter, der tilbyder sushi take away med udsøgte råvarer og frisk fisk i gourmet kvalitet. Uanset om du har lyst til Nigiri, Sashimi eller Uramaki, har vi et stort udvalg på de forskellige restauranters sushi take away menukort. Room Service leverer din favorit sushi take away direkte til dig - uden omveje og til tiden. 

Bestil sushi til levering i København og Aarhus

Find din yndlingssushi hos Sushi Saiko, Sticks'n'Sushi, Kinome eller Karma Sushi

Hvad er sushi?

Sushi er japanerens nationalret, og består af forskellige retter, som er kunstfærdigt udskåret af rå fisk og skaldyr. Oprindeligt var sushi en måde at konservere rå fisk, som så har udviklet sig til den sushi vi kender og nyder i dag. Den første sushi-bar åbnende i Danmark i 1986. Det var dog først i midten af 1990´erne, sushi for alvor blev en populær spise i Danmark - med blandt andet åbningen af restaurant kæden Sticks´n´Sushi. Derefter er der åbnet flere gourmet sushi restauranter i Danmark, blandt andet Karma Sushi, Kinome og Sushi Saiko.

Hvad betyder sushi?

Vidste du at sushi betyder ”syrlig smag” og faktisk ikke er en reference til rå fisk, men derimod til den særlige smag sushi-ris får af at blive marineret i eddike.

Guide: Sushi for begyndere

Måske er du allerede rutineret sushi-spiser. Så springer du bare dette afsnit over. Her kommer vi nemlig med en kort ”sushi for begyndere” guide med 5 tips til en god sushioplevelse.

 • Spis altid friskt tilberedt sushi

 • Er du ikke vild med tanken om rå fisk? Så start ud med vegetar-sushi og prøv dig stille og roligt frem. Du kan også vælge sushi hvor smagen af fisk er knap så intens - som fx nigiri sushi med grillet laks eller uramaki med friturestegte rejer.

 • Spis et stykke syltet ingefær mellem hvert stykke sushi. Det renser dine smagsløg.

 • Dyp kun fisken i soyaen – og kun lidt, så den salte smag ikke ødelægger den lækre smag af veltilberedte sushiris og fisk.

 • Vær forsigtig med wasabien. I Danmark er det normalt at blande wasabi med soya. Men vil du have den ægte japanske oplevelse, skal wasabien faktisk smøres mellem fisken og risen. 

Sushi ordbog

Har du nogle gange svært ved at finde rundt på sushi menukortet? Hvad betyder dashi? Er edamame en fisk? Hvorfor spiser man syltet ingefær når man spiser sushi? Og hvad er inside-out? Find svarene på dine spørgsmål i Room Services sushi guide her, så du er sikker på, at vores chauffør leverer præcis den sushi take away, du har allermest lyst til.

 • Hvad er Dashi?

  Dashi suppe er lavet ved at koge tørret tang og tørret fisk, og er en grundlæggende ingrediens i japansk madlavning.

 • Hvad er edamame bønner?

  Edamame bønner er grønne sojabønner fyldt med mættende protein og sunde fedtstoffer. Typisk bliver de serveret let kogte i bælg og drysset med salt og citron. Edamame nyder du som en lækker side dish til ethvert sushi måltid.
   
 • Gari - eller syltet ingefær

  Gari er syltet ingefær. Det serveres sammen med Sushi og Sashimi. Du spiser gari efter hver bid sushi, da det renser din gane og smagsløg. Ved at gøre det, er du klar til en ny smagsoplevelse hver gang du tager en ny bid sushi. Og gari skulle efter sigende også være godt for din fordøjelse.

 • Hvad betyder Inside-Out? 

  Som navnet antyder, er inside out sushi, som har indersiden udad. Risen er rullet i sprød tang med lækkert fyld, og på tangen er der rullet endnu et lag ris. Inside-out er oftest pyntet med sort, hvid eller rød sesam.

 • Hvad er Masago?

  Masago (flyvefiskerogn) er kaviar fra flyvefisken.

 • Hvad er Misosuppe? 

  Miso suppe er en suppe lavet på sojabønner, ris-malt og salt og bliver serveret med friske forårsløg, tofu og wakame-tang. I Japan spiser man normalt misosuppe før et måltid og den skulle efter sigende også sætte gang i din fordøjelse.

 • Hvad er Nigiri sushi?

  Nigri betyder finger på japansk – og nigri er netop formet som en finger. Den skal ikke være længere end en lillefinger, så du nemt kan spise den i en mundfuld. Nigri består af en lille rulle ris med rå fisk ovenpå, typisk laks og tun.

 • Hvornår drikker man Sake? 

  Sake er en alkoholisk drink fra Japan. Drikken laves af ris og kan nydes både kold og varm. Man drikker sake til sushi og sashimi og det passer perfekt til alle former for fisk

 • Hvad er Sashimi?

  Sashimi er rå fisk skåret ud i fine tynde skiver. Forskellen på sashimi og sushi er, at sashimi ikke bliver serveret med ris. Du vil oftest få laks og tun hvis du bestiller sashimi.

 • Små makiruller

  Små makiruller er den mindste type sushi. Små makiruller er ris rullet i sprød tang, med et enkelt stykke fyld. Din maki rulle kan for eksempel være fyldt med agurk eller avocado - eller fisk så som laks, tun, krabbe eller surimi.

 • Soya sauce 

  Du kan nærmest ikke sige sushi uden at sige soya! Soya (soja) sovs er lavet på kogte sojabønner. Du dypper din sushi i soya saucen – og hvis du kan lide spicy mad, kan du med fordel blande lidt wasabi i din soja.

 • Store Makiruller 

  Store makiruller er sushiris rullet i sprød tang med forskelligt lækkert fyld i. Fyldet kan variere fra forskellige grønsager til laks, tun, krabbe eller surimi.

 • Hvad er Surimi? 

  Surimi sælges i Danmark og i vesten under navnet crab sticks, crab fish, krab og lignende betegnelser. Det bliver brugt nogle gange i stedet for krabbekød i sushi.

 • Hvad er Sushisu? 

  Sushisu en super vigtig ingrediens i fremstillingen af god sushi. Det en særlig ris-eddike, som de kogte ris vendes i, når sushien bliver fremstillet, og det giver sushi-risen den helt rigtige smag og konsistens.

 • Tang (Nori) 

  Tang kaldes også for ”havets grønsag” og er en råvare der er blevet brugt i madlavning så langt man kan spore tilbage. Tang er fyldt med gode vitaminer og mineraler. Tang er en undværlig ingrediens i sushi køkkenet.

 • Tofu

  Tofu – eller sojabønneost - bruges som tilbehør til vegetarsushi og i misosuppe. Tofu minder lidt om ost, da sojamælken koaguleres, og massen bliver presset til blokke.

 • Toppede makiruller 

  Toppede makiruller er ris rullet i sprød tang med flere stykker fyld og et ekstra lag på risen med fx en tynd skive laks eller en anden form for pynt.

 • Hvornår drikker man Umeshu? 

  Umeshu er en japansk blommevin lavet på Ume-blommer og sukker. Umeshu er syrlig og sød og vi anbefaler, at du nyder umeshu efter din sushi – enten alene eller til din yndlingsdessert som et alternativ til den klassiske portvin.

 • Hvad er Wakame? 

  Wakame er en grøn tang, som kan spises som snack eller bruges som tilbehør i salat og misosuppe.

 • Er wasabi stærkt?

  Wasabi pasta bliver spist som tilbehør til sushi – du blander (alt efter smag) lidt wasabi i din soya sauce. Men den japanske peberrod er en kraftig størrelse, så husk at dosere mængden af wasabi efter dine smagsløg.

 • Hvad er Wasabiærter?

  Wasabi ærter spises som snack el. tilbehør til asiatiske retter - især selvfølgelig når der er sushi på menuen. Men brug også wasabiærter som et spicy alternativ til fx peanuts i din hjemmelavede salat. Wasabiærter er grønærter rullet i wasabipulver.

Sushi - udbringning direkte til dig

Det geniale ved sushi er – udover at det passer perfekt til alle anledninger og alle årstider – at det kan nydes alle steder. Bestil din take away sushi og få det bragt ud til der, hvor du er. Uanset om det er hjemme med et smukt dækket bord, i sofaen eller på terrassen – eller du bestiller sushi til udbringning på stranden, i parken, i skoven eller på din arbejdsplads når du har ekstra lange arbejdsdage. Når du får bragt din sushi ud, indeholder din take away levering altid et komplet sushi kit med spisepinde, wasabi, soya, syltet ingefær, servietter osv. Du skal bare huske at bestille de drikkevarer med, du har lyst til, så leverer Room Service en komplet sushi gourmet oplevelse direkte til dig. 

Chat med os