Hos Guru bindes den fortryllende og farverige madkunst fra Indien sammen med det minimalistiske Skandinavien, til en ny fortolkning af de indiske retter. Hos Guru er alle retter hjemmelavet og tilberedes fra bunden med friskkværnede krydderier, magert kød og friske grøntsager.
Indiske mad er traditionelt rig på grøntsager, og da grøntsager indgår i alle retter hos Guru, er det oplagt at lave et menukort med et stort udvalg af vegetariske retter. Derfor har kokkene hos Guru specialiseret sig i at lave velsmagende retter. Prøv bl.a. retten 'Saag Paneer', som er en fantastisk sammensat indisk ret, med blandt andet frisk hytteost og finhakket spinat.
I Danmark har der længe hersket en kultur for at takeaway skulle være både fedt og kalorietungt, men hos Guru er takeaway et sundt måltid. Maden er godt krydret, således at din forbrænding sættes i vejret, og samtidig anvendes kun magert kød fra gode proteinkilder, sammen med friske danske grøntsager, som passer til årstiden.
Tilbage i starten af 1970’erne var asiatisk og specielt indisk mad noget, som meget få danskere kendte til. Familien bag Guru havde en drøm om at bringe indisk mad til Danmark. Det lå lige til højrebenet, da familien var opvokset i Indien, og derfor var opvokset med den krydrede mad.
Guru blev derfor grundlagt i 1973, og var samtidig nordens første indiske restaurant. Den gang hed restauranten ”Indian taj”, men da restauranten for nogle år tilbage, gerne ville hæve kvaliteten, var det en mulighed for også at ændre navnet.
Det var passionen for indiske mad, som fik familien bag, til at åbne Guru, og efterfølgende hæve kvaliteten. Passionen for indiske mad, som restaurant Guru udstråler, imponerede dagbladets Information's kulturskribent Camilla Marie Dahlgreen til at skrive ”God Karma på Guru” da hun skrev en helside artikel, omhandlende restaurant Guru.
https://roomservice.dk/GuruIndiskJernbanegade 5, 1550 København VAlle dage 16:30 - 21:30Pappadams & pickles.
Samosa: Krydrede kartofler med ærter, koriander & masala i sprød tynd dej.
Black Dal: Sorte linser stegt med løg & krydderier.
Saag Paneer: Frisk hytteost krydret med finthakket spinat.
Basmati ris, naan & raita yoghurt.
Pappadams & pickles.
Chicken Chat: Kylling marineret med peberfrugt, løg, tomater, kikærter & masala.
Chicken Tikka Masala: Kyllingebryst vendt i delikat cremet masala curry.
Spinach Lamb: Lam i en mild curry af finthakket spinat & krydderier.
Guru Veg: Baby aubergine, peberfrugt, tomat, perleløg & kartofler med Himalaya urter.
Basmati ris, naan & raita yoghurt.
Papadams & chutney.
Chicken Chat: Kylling marineret med peberfrugt, løg, tomater, kikærter & masala.
Goa King Prawns: Chefkokkens opskrift på velkrydret lam.
Hot Coconut Chicken: Kokosmarineret kyllingefilet med chili, ingefær & koriander.
Bombay Aloo: Stegte kartofler krydret med masala.
Basmati ris, naan brød & raita yoghurt.
Pappadams & chutney.
Veg. Samosa: Krydrede kartofler med ærter, koriander og masala krydderier i en sprød dej.
Chicken Tikka Masala: Kyllingebryst vendt i en cremet masala.
Lam i spinat.
Bombay Aloo: Stegte kartofler krydret med masala & spidskommen.
Basmati ris, naan brød, raita yoghurt med grønt & krydderier.
Store sprøde krydrede chips - 2 stk.
Krydrede kartofler med ærter, koriander & masala i sprød tynd dej - 2 stk.
Knuste løg i en krydret marinade, formet som sprød kage - 2 stk.
Blandede grøntsager & hytteost indbagt i en sprød velkrydret dej.
Indbagt torskefilet i en tynd sprød velkrydret dej.
Kylling marineret med peberfrugt, løg, tomater, kikærter & masala.
Indisk hytteost med bjerg urter, peberfrugt, løg, kartofler & tomater.
Kartofler med urter, tomat, løg, peberfrugt & kikærter i en forfriskende marinade.
Kikærter, løg, tomat, peberfrugter med knuste krydderier & lime.
Pikant hønsekødssuppe med kokosmælk & koriander.
Stærk suppe med rejer, chili, champignoner, kylling, ris & urter.
Grøntsagssuppe smagt til med knuste Kashmir-krydderier.
Yoghurt marineret tandoori kylling stegt over åben ild.
Krydret kyllingefilet tilberedt på spyd i tandooriovn.
Kebab af lam tilsat Punjabi krydderier & bjergurter.
Kyllingebryst vendt i en delikat cremet masala curry.
HUSK: Ris, naan brød & andet tilbehør skal bestilles separat.
Chefkokkens berømte opskrift på Chicken Curry med mango.
HUSK: Ris, naan brød & andet tilbehør skal bestilles separat.
Tandoori stegt kylling med krydderier i en rød curry - med ben.
HUSK: Ris, naan brød & andet tilbehør skal bestilles separat.
Kokosmarineret kyllingefilet med chili, ingefær & koriander.
HUSK: Ris, naan brød & andet tilbehør skal bestilles separat.
Stykker af marineret lammekød i en velkrydret Kashmir-curry.
HUSK: Ris, naan brød & andet tilbehør skal bestilles separat.
Marineret lam i nordindisk rød curry.
HUSK: Ris, naan brød & andet tilbehør skal bestilles separat.
Lam i en mild curry af finthakket spinat & krydderier.
HUSK: Ris, naan brød & andet tilbehør skal bestilles separat.
Indisk vegetar ret - sorte linser stegt med løg & krydderier.
HUSK: Ris, naan brød & andet tilbehør skal bestilles separat.
Indisk vegetar ret - blomkål & kartofler stegt med løg og spidskommen.
HUSK: Ris, naan brød & andet tilbehør skal bestilles separat.
Indisk vegetar ret - frisk hytteost i en mild rød curry.
HUSK: Ris, naan brød & andet tilbehør skal bestilles separat.
Indisk vegetar ret - frisk hytteost krydret med finthakket spinat.
HUSK: Ris, naan brød & andet tilbehør skal bestilles separat.
Indisk vegetar ret - baby aubergine, peberfrugt, tomat, perleløg & kartofler med Himalaya urter.
HUSK: Ris, naan brød & andet tilbehør skal bestilles separat.
Tandoori stegte hvidløgsmarineret kongerejer vendt i en gylden curry.
HUSK: Ris, naan brød & andet tilbehør skal bestilles separat.
Laksefilet vendt i yoghurt–marineret tandoori krydderier & mango salsa.
HUSK: Ris, naan brød & andet tilbehør skal bestilles separat.
Indisk tandoori brød tilberedt med hele hvedeflager.
Indisk tandoori brød bagt af hvedemel.
Tandoori naan brød med smør.
Naan bread toppet med hvidløg & koriander.
Naan bread fyldt med hakket krydret lam.
Naan brød fyldt med mandler, cashew nødder & sultanos.
Hjemmerørt yoghurt med garam masala, agurk & tomat.
6 forskellige pickles, chutneys & dips.
Indisk dip.
Indisk dip.
Indisk dip.
Indisk dip.
6 forskellige pickles, saucer & dips.
Mild “Chicken Tikka Masala”, basmati ris, mini naan & grønt.
Tandoori rød kylling, basmati ris, mini naan & grønt.
Biryani vegetar ris.
Biryani med kylling.
Biryani med lam.
Stegte ris med kylling, lam, rejer, grønt & krydderier.
Sauteret langkornet basmati ris med safran krydderier.
100 g små indiske chips.
100 g chilimandler.
100 g blandede spicy nødder.
Forfriskende yoghurt lassi med mango.
Forfriskende yoghurt lassi med mango.