LêLê street kitchen tilbyder klassiske vietnamesiske retter, af højeste kvalitet, i et nyt og moderne street food koncept. Hos LêLê street kitchen kan du smage moderne vietnamesiske retter så som vietnamesiske ris ruller, vietnamesiske sushiruller og den traditionelle risnudelsalat i forskellige varianter. Alle retterne er tilmed hjemmelavede, og tilberedt af friske grøntsager.
I starten af 00'erne var danskerne blevet godt bekendt med japansk sushi, og indonesisk karry, men kendskabet til hærlighederne og specialiteterne, fra det vietnamesiske køkken, var lavt.
Derfor valgte Anh Lê at det var på tide med et restaurant koncept, som kun serverede vietnamesiske retter at højeste kvalitet.
Senere kom Lêlê street kitchen til, for at kunne give den populære vietnamesiske street food kultur til danskerne. Lêlê street kitchen blev taget godt i mod af danskerne, og i dag er der 7 Lêlê street kitchen restauranter placeret rundt omkring i København og dens forstader.
Vietnamesisk mad har blandt andet på grund af LêLês start, oplevet stigende popularitet i Danmark. Det er både på grund af den gode smag af friske grøntsager og asiatiske kryderier, men ligeledes på grund af, at maden er sund og ligger let i maven. Lêlê street kitchen har været godt besøgt siden starten i 2013, og høster stadig stor anerkendelse for det afslappede koncept.
Generelt er det vietnamesisk køkken kendetegnet som et sundt køkken. Det er både fordi der her anvendes store mængder rå grøntsager, men ligeledes på grund af det magre kød, som er en vigtig del af det vietnamesiske køkken.
På Lêlê street kitchen er Anh Lês stadig kokken, og det er en vigtig del af hendes filisofi, at alle retter skal være hjemmelavede og lavet fra bunden.
Derfor opretholder retterne på Lêlê street kitchen samme kvalitet som Anh Lês andre restauranter. Filosofien er ligeledes gældende for de velsmagende saucer, som kokkene rører sammen om formiddagen inden de serveres som tilbehør til retterne om aftenen.
Ditte Hansen fra Love Copenhagen var for nylig forbi Lêlê street kitchen på fisketorvet, som efter besøget roste restauranten, og Ditte Hansen udtalte bl.a. ”Midt i all-you-can-eat-helvedet på Fisketorvet finder du Lêlê street kitchen, hvilket vi er mange, der sætter pris på. For nu er det sand en fornøjelse at tage en bid mad i Fiskecentret”.
Den danske madblogger Katrine Rostrup var ligeledes begejstret, da hun besøgte Lêlê street kitchen på rådhuspladsen. Hun skrev efterfølgende ”Jeg elsker hvordan der er så mange friske, sprøde grønsager, og så er jeg bestemt også fan af at få lov til at prøve en masse forskelligt”.
Menneskerne bag hjemmesiden ’børn i byen’, som har til formål at guide børnefamilier, til gode oplevelser i København og Aarhus, var en tur forbi Lêlê street kitchen. Her var de begejstede for at maden var så farverig, og dermed virker spændnede for børn. Samtidig var de vilde med at de fleste retter kan spises med fingrene, og dermed er nemme at spise for børn. Som en sidebemærkning er det også nemt at lege med den farverige mad.
Chefkok og ejer af Lêlê street kitchen: Anh Lê er kendt fra bl.a. tv programmet ’Godmorgen Danmark’ på TV2 hvor hun ofte kreerer vietnamesiske specialiteter sammen med seerne og de karismatiske værter, som ser fortryllede til.
Anh Lê er født i Vietnam, og flyttede til Danmark i 70’erne, hvor hendes familie bestyrede en velbesøgt grilbar i Nordjylland. Sammen med familien startede hun i 2003 den første Lêlê street kitchen restaurant, og er efterfølgende blevet anerkendt for sin madkunst både i ind og udland.
Anh Lê er samtidig forfatter til flere kogebøger om vietnamesisk mad.
https://roomservice.dk/LeLe-Street-KitchenVietnamesiskFlere lokationer, Mandag - Onsdag: 11.30 - 21.15 Torsdag - Lørdag: 11.30 - 21.45 Søndag: 11.30 - 21.154 halve friske ruller med kylling & rejer.
4 halve friske ruller med five-spice pork.
2 laksetatar.
2 Hanoi kødboller.
Hertil fiske-dipsauce & hoisinsauce.
2 Hanoi kødboller.
2 fishcakes.
4 halve vietnamesiske ruller.
4 wontons.
Hertil sojasauce & sød chilisauce.
4 halve friske ruller med kylling & rejer.
4 halve friske ruller med five-spice pork.
4 halve vietnamesiske ruller.
2 laksetatar.
2 Hanoi kødboller.
2 fishcakes.
6 wontons.
Hertil 2 x sød chilisauce, 2 x fiske-dipsauce & 2x hoisinsauce.
4 halve friske ruller med rejer.
2 laksetatar.
2 veggieruller.
4 veggiewontons.
Sojasauce & hoisin sauce.
Med bønner, rodfrugt, svampe, sesamfrø, krydderier & sød chllisauce.
Sprøde dumplings med kalkun, krabbe, svampe & grøntsager. Hertil sojasauce // 4 stk.
Sprøde ruller af rispapir med kalkun, krabbe & grøntsager.
Hertil friske urter & fiske-dipsauce // 2 stk.
Glutenfri.
Sprøde, vietnamesiske fiskefrikadeller af hvidfisk fra nordatlanten, ingefær, limeblade, chili & mynte. Hertil chili-tamarinde-chutney // 2 stk.
Glutenfri.
Hjemmelavede, vietnamesiske kødboller af svinekød.
Hertil salat, friske urter & sød chilisauce // 2 stk.
Glutenfri.
Sprøde, vegetar ruller med svampe & grøntsager.
Hertil sojasauce // 2 stk.
Hjertesalat med tatar af laks, mynte, rødløg, agurk, ingefær & fiskesauce // 2 stk.
Glutenfri.
Friske ruller af rispapir med kylling, rejer, risnudler, grøntsager, friske urter & peanuts.
Hertil hoisinsauce// 2 stk.
Friske ruller af rispapir med five-spice pork, risnudler, grøntsager & sød basilikum.
Hertil hoisinsauce // 2 stk.
Kyllingesuppe med vandspinat & chili samt wonton med kalkun, krabbe, svampe & grøntsager.
Mild karry med kokosmælk, limeblade, citrongræs, kalkun, grøntsager, chili & friske urter.
Hertil dampede Jasminris.
Glutenfri.
Mild karry med kokosmælk, limeblade, citrongræs, tofu, grøntsager, chili & friske urter.
Hertil dampede Jasminris.
Glutenfri.
Vegetarisk.
Marineret & karamelliseret nakkefilet med kimchi, grøntsager, chili, friske krydderurter og jasminris.
Glutenfri.
Krydret ragout af langtidsbraiseret okse med limeblade, grøntsager, ingefær, karry, paprika, chili & friske urter.
Hertil dampede Jasminris.
Med risnudler, kylling, kødboller, bønnespirer, salat, chili & friske urter.
Med grøntsager, friske urter, chili, peanutsmix, sesamfrø & sojasauce. (vegetarisk)
Frisk salat med nudler, grøntsager, friske urter, chili, fiskesauce & peanuts. Hertil sprøde ruller af rispapir med kalkun, krabbe & grøntsager.
Frisk salat med nudler, grøntsager, friske urter, chili, hjemmesyltede grøntsager fiskesauce & peanuts. Hertil spicy kylling marineret i citrongræs & chili.
med citrongræs, grøntsager, friske urter, fiskesauce, chili og peanuts.
med citrongræs, grøntsager, friske urter, fiskesauce, chili og peanuts.
Salat med spicy kylling marineret i citrongræs med romainesalat, grøntsager, chili & friske urter.
Hertil dampede Jasminris.
Salat med spicy oksekød marineret i citrongræs med romainesalat, grøntsager, chili & friske urter.
Hertil dampede Jasminris.
Med grøntsager, friske urter, chili, peaunutsmix, sesamfrø & hoisin-satésauce.
Klassisk, vietnamesisk dessert med banan, kokosmælk, tepiokaperler, vanilje & ristede peanuts.
Chokolademousse af 70% mørk chokolade med creme af karamel & nougatine af nødder.
Ris.
Nudler.
Hjemmelavet, sød yoghurtdrik lavet på mangopuré.
Hjemmelavet limonade med lime & mynte.
Økologisk juice, 27,5 cl.
Økologisk sodavand, 25 cl.
Økologisk sodavand, 25 cl.
Økologisk sodavand, 25 cl.